Studeren

Studeren

De zomer is weer geweest...
Dan nu weer aan het werk. Er moet weer gestudeerd worden. Zoals altijd is de dinsdagavond daar geknipt voor.
Twee weken geleden was er weer een model bereid gevonden drie uur stilte zitten. Annemarie deed het fantastisch!

Op grond van kleuren van het model en de kleding van het model zoeken we een doek voor de achtergrond en richten we de lampen.
Mijn doel voor de avond was wat meer kleur in het model te krijgen dan ik normaal gebruik. In stillevens gaat het bijna vanzelf snel op kleur te komen. Bij modellen vind ik dat altijd nèt even moeilijker. Andere dingen als gelijkenis en correcte anatomie eisen ook aandacht. Waar ik in het stilleven snel overdrijf om een punt duidelijk te maken vind ik dat minder makkelijk als het om de tinten van huid en haar gaat. Het wordt dan snel onnatuurlijk en schreeuwerig.

De kleuren van het model en kleding die avond waren voor mij aanleiding en een uitdaging net even iets meer kleur in het model toe te passen dan anders. Ik vond het heel prettig schilderen en het was weer een goede oefening.

keimpe 2

Als je op de kleine fotootjes klikt zie je de werken van mijn collega's die avond. Vlnr Jasper Oostland, Piet Sebens, Rutger Hiemstra, Tonnis de Boer.

jkleinpkleinrkleintkleinOver Keimpe

Keimpe van der Kooi (1966) is afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor schilderkunst in Groningen. Hij woont en werkt in Noord-Drenthe. Keimpe doceert aan de Klassieke Academie en geeft diverse cursussen.

Huidige en aankomende tentoonstellingen

Geen komend evenement!

Zoeken