Een nieuw atelier

Een nieuw atelier

Heerlijk in mijn nieuwe atelier aan het werk! De ruimte die ik nu heb na de verhuizing is vele malen groter dan de zolderkamer van negen vierkante meter in de stad groningen. Hier op het Drentsche platteland in een boerderijtje heb ik ook goed licht en een geweldig uitzicht. Na 27 jaren stad Groningen is het een hele verandering!

Een nieuw atelier moet je echt aanwennen als nieuwe schoenen of een nieuwe jas. De eerste vlek is zelfs even schrikken. Nu begint het dan toch echt te wennen. Dus hard aan het werk gegaan voor de solo-expositie in de mooi galerie A-quadraat in Vorden. Ik heb een groot stilleven opstaan. Het werkt in een groter atelier makkelijker aan een groot werk. Je kunt sneller even afstand nemen. (ook hoef ik niet meer rekening te houden met het trapgat waar het door moet) Het bevatte behoorlijk wat uitdagingen in de stofuitdrukking. Het tempo kon dus niet superhoog liggen.

Helaas heeft de peer in de zilveren schaal het niet tot het einde gehaald. Ook is het seizoen voor deze peer nu voorbij! (een commies de doyenne peer) Voordat ik het werk af kan maken dus nog een goede vervanger zoeken. Ik heb er wel veel plezier in dit schilderij voor elkaar te krijgen. Het is vanaf 7 mei (de opening; welkom) te zien in Galerie A-quadraat in Vorden.

Over Keimpe

Keimpe van der Kooi (1966) is afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor schilderkunst in Groningen. Hij woont en werkt in Noord-Drenthe. Keimpe doceert aan de Klassieke Academie en geeft diverse cursussen.

Huidige en aankomende tentoonstellingen

Geen komend evenement!

Zoeken