Italië

Schilderen in Bordighera

Bordighera is een geweldig mooie plek aan de bloemenriviera in  Italie. |Het ligt net over de grens met Frankrijk vlakbij Menton en Monaco. Zodra je de grens over gaat verlaat je de grote toeristenmassa's en liggen het land en de kust voor je open.
Met een hele leuke groep van 12 schilders hebben we de omgeving vereeuwigd. Bijvoorbeeld Dolce aqua, een dorpje in de bergen, dat nog bijna helemaal middeleeuws is met een prachtig geconserveerde romeinse brug.

We zaten in een hotel direct aan de boulevard. Het nachtelijke uitzicht kun je op een fotootje zien.

bord3 

Als je even tijd besteedt aan zoeken kun je aan de kust nog mooie plekken vinden  waar we als groep de enaige waren.

bord2 
Een strandje voor onszelf waar je een prachtig uitzicht op de kustlijn hebt.

Het oude vestingstadje zelf is ook een fijne plek om te schilderen. In de 19 e eeuw ontdekten de Engelsen de plaats als mondain toeristisch oord.   Vele schilders hebben er geschilderd (Monet) of gewoond (Pompeo Mariani, waar nog een gaaf compleet 19 e eeuws atelier van is).

bord4  

Een erg leuke week. ik heb helaas niet zo veel kunnen schilderen en genieten als ik had gewild door een paar dagen buikgriep... Alleen op het strandje heb ik nog een klein olieverfschilderijtje kunnen maken.
bord5   
  

Over Keimpe

Keimpe van der Kooi (1966) is afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor schilderkunst in Groningen. Hij woont en werkt in Noord-Drenthe. Keimpe doceert aan de Klassieke Academie en geeft diverse cursussen.

Huidige en aankomende tentoonstellingen

Geen komend evenement!

Zoeken