De slordige schikster III

De slordige schikster III

Het is gelukt!

De slordige schikster hangt ingelijst en wel slordig bloemen te schikken in Galerie Zofier!

 Uiteindelijk heb ik de laatste penseelstreek durven zetten. Zoals iedereen die schildert weet is de laatste penseelstreek één van de moeilijkste. Je hebt de neiging om steeds weer een stukje opnieuw te willen schilderen. Het risico is dan dat je ook opeens weer een hoop andere dingen moet aanpakken om bij het net veranderde stuk te laten passen. Ik ben uiteindelijk tevreden over het resultaat.

Ik ben bezig geweest tot op het laatste ogenblik met beslissingen over de compositie. In het vorige blog dacht ik nog de afsnijding die ik aan het begin had bedacht niet uit te voeren. Aan het eind was het mij duidelijk dat het toch wel ging gebeuren! De compositie die ik vooraf had bedacht was toch de beste. Ik had het niet voor niets zo bedacht en alles in een compositie houdt vaak verband met elkaar. Als je één ding verandert verstoort dat vaak het geheel.

Voor wie het leuk vindt vermeld ik nog even wat ik allemaal getracht heb bij elkaar te brengen in de compositie. Heb ik al eens gezegd dat ik veel tegelijk wil?! :-)
Ik heb geprobeerd horizontale banen licht en donker elkaar af te laten wisselen zodat je maximaal effect krijgt (van onder af: vloer donker, vloer licht, tafelkleeed donker, tafelblad licht, groene tuinrand donker,achterste tuinrand en lucht licht). Dit horizontale ritme wordt gekruist door de drie vertikalen van 1 model, 2 vaas, plooien en tafelpoot en 3 gordijn, deze gaan in een schuine lijn van links laag naar rechts hoog (volg de kleden diagonaal van onderkant jurk, onderkant tafelkleed en onderkant gordijn maar). Als laatste is er nog de ovaal van model vaas en lichtvlek op de grond die wordt doorkruist door de ovaal van het tafelblad.

Ze heeft een hele mooie plek gekregen op de expositie gebloemd. 
Jullie zijn allemaal van harte welkom bij de opening op 24 maart van deze expositie 's middags om 15.00 uur!

Over Keimpe

Keimpe van der Kooi (1966) is afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor schilderkunst in Groningen. Hij woont en werkt in Noord-Drenthe. Keimpe doceert aan de Klassieke Academie en geeft diverse cursussen.

Huidige en aankomende tentoonstellingen

Geen komend evenement!

Zoeken