Blog

mijn vader

maandag, 03 oktober 2011
schets_van_mijn_vader
Mijn vader is in het voorjaar overleden.
Samen met mijn moeder was mijn vader mijn grootste fan. Zij hebben het mogelijk gemaakt dat ik kunstenaar kon worden door op alle manieren achter mij te staan en mij te ondersteunen.
Ik had een hele goede band met mijn vader. Ieder die mijn vader gekend heeft voelt het verlies en aan de rest is het niet uit te leggen.
Op mijn laatste expositie was hij nog apetrots aanwezig. Ik vond het moeilijk om weer geinspireerd te raken en aan mooie dingen te werken.  Wat blijft hangen is dat ik erg gelukkig ben dat hij mijn vader is geweest.
Met dat in gedachten kan ik de kwast weer oppakken.Ik heb nooit een echt schilderij gemaakt van mijn vader, alleen een schets tijdens de opleiding zoals hij aan tafel kon zitten.

Zofier

donderdag, 07 april 2011
Zaterdag 2 april exposeerde ik voor het eerst in Galerie Zofier Een prachtige galerie in Friesland bij Heerenveen. Alles was tot in de puntjes verzorgd en ik hang er op een hele goede plek.
Het was een erg mooie dag dus ik had geen grote drukte verwacht. Het tegendeel was waar! Het was gezellig druk. Veel vrienden hadden ook de weg gevonden naar Nieuweschoot.

Joop Braakhekke deed het officiele gedeelte en opende de tentoonstelling. Ik was erg blij met de aandacht van iedereen die ook mijn schilderijen kregen. Dat er verkocht werd zie ik als een groot compliment. Rein Pol exposeerde ook. Erg leuk om te merken dat een  gevestigd schilder en een vroegere leraar van mij  van de Klassieke Academie je verwelkomt als collega.
De expositie loopt nog tot 9 mei
v.l.n.r. Stijn Rietman, model Geke Hankel, Rein Pol, de muziek; accordeon Melancholique en Joop Braakhekke

v.l.n.r. Mijn voorhoofd, Stijn Rietman, model Geke Hankel, Rein Pol, de muziek; accordeon Melancholique en Joop BraakhekkeOefening

donderdag, 31 maart 2011
Als Schilder is het belangrijk je kunde bij te houden en natuurlijk bij voorkeur uit te bouwen. Goed bijhouden is al een karwei op zich. (ik vind het goed te vergelijken met een spotieve conditie; het is zomaar weg en het is hard werken om het weer op peil te krijgen) Model en portret goed schilderen vergt een hoop kennis en ervaring! Als het even kan teken en schilder ik minstens twee keer in de week model en/of portret. Ik heb kunnen invallen bij een leuke club op de dinsdagavond. Je ziet dan ook het voordeel van het met meerderen tegelijk aan hetzelfde onderwerp werken. Je kunt verschillende stijlen, verfgebruik, oplossingen etc. vergelijken. Het fotootje geeft een impressie van verschillende avonden.

portretjes

Workshop Dinie Boogaart

donderdag, 02 december 2010
Zondag 28 november was er in de Lawei in Drachten een workshop door Dinie Boogaart georganiseerd. Zij is een schilder wiens werk en vooral kleurgebruik ik erg bewonder.
Een reuze succes! Het model was goed en zat professioneel stil, Dinie Boogaart was inspirerend en de collega schilders erg gezellig.
De Lawei had ook alles perfect georganiseerd dus je hoefde aan niets anders te denken dan aan schilderen.
Er was ook veel publiek op afgekomen. Een sympathiek en enthousiast publiek dat zich door vragen en opmerkingen erg betrokken toonde!
Eenmaal op gang merkte ik het niet meer zo. Net zo als ik vroeger een boek las en me volledig voor de omgeving kon afsluiten deed ik dat nu.
De situatie was allemaal net even te nieuw en onrustig om een product af te leveren waar je helemaal achter staat maar misschien moet je dat ook niet altijd willen.
Het ging er om beter te leren schilderen en dat hebben we met z'n allen met veel plezier gedaan!Heeswijk

dinsdag, 16 november 2010
In het kader van onze expositie in Galerie Bonnard waren ik en mijn voormalige klasgenoten uitgenodigd een schilderdemonstratie te geven in kasteel Heeswijk. Ons model was Nici.
Het werd een erg leuke dag waarbij je weer eens merkt hoe inspirerend het kan zijn met meerdere collega's tegelijk te schilderen. Je leert erg veel van het kijken naar elkaars oplossingen.
Pagina 6 van 7