Blog

Schilderen in Galerie A-quadraat

woensdag, 17 mei 2017


Zondag 21 mei
a.s. ben ik in Galerie A-quadraat in Vorden. Tussen 13.00 en 14.00 gaat ik de opzet van een schilderijtje maken.
De galerie vroeg of jullie als je komt je even wilt aanmelden bij de galerie: 0575 55 64 56 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

De beeldhouwster met wie ik exposeer gaat 28 mei aan het werk:
 
Zondag 28 mei a.s.gaat Saskia Pfaeltzer een brons patineren. Zij start om 14.00 uur.
Graag even aanmelden! Telefoon 0575 55 64 56 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .
 
De volgende musea zijn open op beide zondagen:
- Museum More in Gorssel , 15 minuten van A quadraat
- De Heeckerenhof in Zutphen , 15 minuten van A quadraat
- Museum More 2 in Ruurlo : 7 minuten van A quadraat. In de maand mei alleen de tuin te bezoeken.
- Op 28 mei is ook de tuin van Kasteel De Wildenborch te bekijken , 300 mtr van A-quadraat .  

een nieuw atelier

donderdag, 20 april 2017

Heerlijk in mijn nieuwe atelier aan het werk! De ruimte die ik nu heb na de verhuizing is vele malen groter dan de zolderkamer van negen vierkante meter in de stad groningen. Hier op het Drentsche platteland in een boerderijtje heb ik ook goed licht en een geweldig uitzicht. Na 27 stad Groningen is het een hele verandering!

Een nieuw atelier moet je echt aanwennen als nieuwe schoenen of een nieuwe jas. De eerste vlek is zelfs even schrikken. Nu begint het dan toch echt te wennen. Dus hard aan het werk gegaan voor de solo-expositie in de mooi galerie A-quadraat in Vorden. Ik heb een groot stilleven opstaan. Het werkt in een groter atelier makkelijker aan een groot werk. Je kunt sneller even afstand nemen. (ook hoef ik niet meer rekening te houden met het trapgat waar het door moet) Het bevatte behoorlijk wat uitdagingen in de stofuitdrukking. Het tempo kon dus niet superhoog liggen.

Helaas heeft de peer in de zilveren schaal het niet tot het einde gehaald. Ook is het seizoen voor deze peer nu voorbij! (een commies de doyenne peer) Voordat ik het werk af kan maken dus nog een goede vervanger zoeken. Ik heb er wel veel plezier in dit schilderij voor elkaar te krijgen. Het is vanaf 7 mei ( de opening; welkom) te zien in Galerie A-quadraat in Vorden.

2017-een-nieuw-atelier

 

workshop

donderdag, 06 februari 2014

Eindresultaat Een tijdje geleden mocht ik een workshop verzorgen in Musselkanaal en wel in de Beukenhof.

Een enthousiaste groep van 21 adspirant schilders zat er helemaal klaar voor.

Het is vind ik erg leuk een beweging als de groninger ploeg als uitgangspunt te nemen. Mooie duidelijke kleuren en heldere en mooie, vaak landschappelijke voorstellingen.

We zijn eerst met kleuren mengen begonnen en als je geen ervaring hebt is dat al een mooie klus. Daarna hebben we de werken van de ploeg aangepakt en op eigen manier geinterpreteerd.

Over een hele klus gesproken! Na een onwennig begin kwam toch de kunstenaar in de mens naar boven! Sommigen beten zich fanatiek vast in de materie en namen nauwelijks tijd om te eten. Het resultaat was er ook naar. Aan het eind waren de schilderijen zowel individueel als gezamelijk, zoals te zien, een plaatje.

mussel kl

Klik op de foto voor een vergroting

 

sterren op het doek

vrijdag, 01 november 2013
Ik ben samen met twee andere leuke kunstenaars uitgenodigd voor sterren op het doek!

sterren op het doek

De opnames zijn inmiddels geweest. Ik vond het een geweldige ervaring.

Je werkt onder hele andere omstandigheden dan je gewend bent. Ook krijg je een kijkje in de wereld van de tv.  Een hele leuke en best grote groep loopt om je heen om alles goed te laten verlopen; je hebt te maken met licht, geluid, camera's etcetera. Ik vond het heel boeiend en heb mij uitstekend vermaakt!

Onze Bekende nederlander was ook super! (ooit telekids gekeken?!) Ook een bijzonder leuke ervaring, iemand te spreken en te schilderen die je anders waarschijnlijk nooit zou zijn tegengekomen.

Je bent je veel bewuster dan anders dat je een portret maakt. Hanneke Groenteman, heel prettig in de omgang overigens, verplicht je tot nadenken over wat je doet en waarom. Je zit natuurlijk nog meer dan anders vast aan een deadline. Ik vond het een fijn schilderij om aan te werken dus dat werkte in dit geval gelukkig stimulerend.


lege doeken

We hadden de eerste opname op een bijzondere locatie aan zee. Op het fotootje staan nog de lege doeken. Voor degenen die het resultaat willen zien;

Zaterdag 9 november, omroep max, nederland 2, 21.15

Als je onder op het logo-tje van max klikt kun je de teaser zien.

logo max

studeren

vrijdag, 01 november 2013
De zomer is weer geweest.....

Dan nu weer aan het werk. Er moet weer gestudeerd worden. Zoals altijd is de dinsdagavond daar geknipt voor.
 Twee weken geleden was er weer een model bereid gevonden drie uur stilte zitten. Annemarie deed het fantastisch!

IMG 5303 2

Op grond van kleuren van het model en de kleding van het model zoeken we een doek voor de achtergrond en richten we de lampen.
Mijn doel voor de avond was wat meer kleur in het model te krijgen dan ik normaal gebruik. In stillevens gaat het bijna vanzelf snel op kleur te komen. Bij modellen vind ik dat altijd nèt even moeilijker. Andere dingen als gelijkenis en correcte anatomie eisen ook aandacht. Waar ik in het stilleven snel overdrijf om een punt duidelijk te maken vind ik dat minder makkelijk als het om de tinten van huid en haar gaat. Het wordt dan snel onnatuurlijk en schreeuwerig.

De kleuren van het model en kleding die avond waren voor mij aanleiding en een uitdaging net even iets meer kleur in het model toe te passen dan anders. Ik vond het heel prettig schilderen en het was weer een goede oefening.

keimpe 2


Als je op de kleine fotootjes klikt zie je de werken van mijn collega's die avond. Vlnr Jasper Oostland, Piet Sebens, Rutger Hiemstra, Tonnis de Boer.

jkleinpkleinrkleintkleinPagina 1 van 7