november 2013

sterren op het doek

vrijdag, 01 november 2013
Ik ben samen met twee andere leuke kunstenaars uitgenodigd voor sterren op het doek!

sterren op het doek

De opnames zijn inmiddels geweest. Ik vond het een geweldige ervaring.

Je werkt onder hele andere omstandigheden dan je gewend bent. Ook krijg je een kijkje in de wereld van de tv.  Een hele leuke en best grote groep loopt om je heen om alles goed te laten verlopen; je hebt te maken met licht, geluid, camera's etcetera. Ik vond het heel boeiend en heb mij uitstekend vermaakt!

Onze Bekende nederlander was ook super! (ooit telekids gekeken?!) Ook een bijzonder leuke ervaring, iemand te spreken en te schilderen die je anders waarschijnlijk nooit zou zijn tegengekomen.

Je bent je veel bewuster dan anders dat je een portret maakt. Hanneke Groenteman, heel prettig in de omgang overigens, verplicht je tot nadenken over wat je doet en waarom. Je zit natuurlijk nog meer dan anders vast aan een deadline. Ik vond het een fijn schilderij om aan te werken dus dat werkte in dit geval gelukkig stimulerend.


lege doeken

We hadden de eerste opname op een bijzondere locatie aan zee. Op het fotootje staan nog de lege doeken. Voor degenen die het resultaat willen zien;

Zaterdag 9 november, omroep max, nederland 2, 21.15

Als je onder op het logo-tje van max klikt kun je de teaser zien.

logo max

studeren

vrijdag, 01 november 2013
De zomer is weer geweest.....

Dan nu weer aan het werk. Er moet weer gestudeerd worden. Zoals altijd is de dinsdagavond daar geknipt voor.
 Twee weken geleden was er weer een model bereid gevonden drie uur stilte zitten. Annemarie deed het fantastisch!

IMG 5303 2

Op grond van kleuren van het model en de kleding van het model zoeken we een doek voor de achtergrond en richten we de lampen.
Mijn doel voor de avond was wat meer kleur in het model te krijgen dan ik normaal gebruik. In stillevens gaat het bijna vanzelf snel op kleur te komen. Bij modellen vind ik dat altijd nèt even moeilijker. Andere dingen als gelijkenis en correcte anatomie eisen ook aandacht. Waar ik in het stilleven snel overdrijf om een punt duidelijk te maken vind ik dat minder makkelijk als het om de tinten van huid en haar gaat. Het wordt dan snel onnatuurlijk en schreeuwerig.

De kleuren van het model en kleding die avond waren voor mij aanleiding en een uitdaging net even iets meer kleur in het model toe te passen dan anders. Ik vond het heel prettig schilderen en het was weer een goede oefening.

keimpe 2


Als je op de kleine fotootjes klikt zie je de werken van mijn collega's die avond. Vlnr Jasper Oostland, Piet Sebens, Rutger Hiemstra, Tonnis de Boer.

jkleinpkleinrkleintklein