oktober 2011

Oefenen!

vrijdag, 28 oktober 2011

Oefenen!
model_25-10-11duim
Schetsen en modeltekenen/schilderen, je kunt het niet genoeg doen. Ik probeer minstens één keer in de week aan een modeltekenclubje deel te nemen. De laatste tijd oefen ik op verkortingen. Het blijft verraderlijk als een voet veel dichterbij is als het hoofd. Met een potlood nameten is dan voor mij de beste oplossing. Soms schilder ik mee met een groep schilders die één stand per avond nemen. Het is dan aantrekkelijker met verf te werken dan als er korte standen worden gedaan. In die schildergroep zitten meerdere schilders die al veel langer schilderen dan ik. Het is erg opbouwend om mee te kijken met de collega's! Als je de pauzes eraf haalt heb je ongeveer tweeeneenhalf uur om het model er op te krijgen. Een relatief korte tijd die je er toe brengt grotere keuzes te maken dan je zou doen als je veel meer tijd had. Helaas zie je dan soms achteraf de fouten die je maakt als je rustig de tijd hebt om wat meer afstand te nemen (in dit geval bijvoorbeeld is het model stijfjes geschilderd met een wel heel lange hals), maar leerzaam is het wel!!!model24-10-11verkortingduim

mijn vader

maandag, 03 oktober 2011
schets_van_mijn_vader
Mijn vader is in het voorjaar overleden.
Samen met mijn moeder was mijn vader mijn grootste fan. Zij hebben het mogelijk gemaakt dat ik kunstenaar kon worden door op alle manieren achter mij te staan en mij te ondersteunen.
Ik had een hele goede band met mijn vader. Ieder die mijn vader gekend heeft voelt het verlies en aan de rest is het niet uit te leggen.
Op mijn laatste expositie was hij nog apetrots aanwezig. Ik vond het moeilijk om weer geinspireerd te raken en aan mooie dingen te werken.  Wat blijft hangen is dat ik erg gelukkig ben dat hij mijn vader is geweest.
Met dat in gedachten kan ik de kwast weer oppakken.Ik heb nooit een echt schilderij gemaakt van mijn vader, alleen een schets tijdens de opleiding zoals hij aan tafel kon zitten.