november 2010

Heeswijk

dinsdag, 16 november 2010
In het kader van onze expositie in Galerie Bonnard waren ik en mijn voormalige klasgenoten uitgenodigd een schilderdemonstratie te geven in kasteel Heeswijk. Ons model was Nici.
Het werd een erg leuke dag waarbij je weer eens merkt hoe inspirerend het kan zijn met meerdere collega's tegelijk te schilderen. Je leert erg veel van het kijken naar elkaars oplossingen.

Dagblad

dinsdag, 16 november 2010
Het Dagblad van het noorden brengt een serie artikelen onder de naam 180graden. Een tijdje geleden mocht ik daarvoor een interview geven. Marijke Brouwer heeft er wat mij betreft een geweldig artikel van gemaakt!

De Hooghe Kamer

maandag, 15 november 2010
Ik kan ook niet aan de afgelopen tijd voorbij gaan zonder even stil te staan bij de Hooghe Kamer.
Een geweldig initiatief dat dit jaar zijn tienjarig jubileum beleefde en zijn slotmanifestatie hield. En WAT voor een manifestatie!  Hopelijk vindt dit initiatief een vervolg. Op de site van de Hooghe Kamer wordt hierover een tipje van de sluier opgelicht...
Kasteel Coevorden bood gastvrij ruimte aan een kunstproeverij. Onder het genot van uitgelezen hapjes en dranken konden de gasten zich ook nog eens laven aan de kunst.
Ik was erg vereerd één van de uitgenodigde kunstenaars te zijn. Gerard van de weerd en Ilse, Harry Tupan, Sam Drukker, Jan van Loon, Rein Pol, Han van Hagen, vele anderen en veel vrijwilligers  leverden hun bijdrage. Een geweldige dag!
Hieronder is te zien hoe radio Drenthe collega's Jan van Loon, Tom Hageman, Marten Huitsing en Jan Willem Eskes alsmede de voorzitter van de Hooghe Kamer dhr. De Boer interviewen in de ridderzaal van het kasteel.
ridderzaal Coevorden

Verslag van de zomer

dinsdag, 09 november 2010
Eindelijk! Na de lange zomer nu alweer de herfst met veel regen. Een mooi moment om even terug te kijken op een zomer vol zon. Na het afstuderen heb ik  heel veel gedaan en eindelijk heb ik de tijd om daar verslag van te doen.
Een van de avonturen was een vakantie in het buitenland. Met ''weekjeschilderen.nl'' is een club enthousiaste mensen naar Italie gegaan. (Standplaats Bordighera)
Een al even enthousiast team leraren, waaronder ik, ging mee. Eén van de prachtige plekken aldaar was Dolce Aqua. Lekker schilderen in de rivierbedding.